RSS
small xchnge
x Banner
Share our official banner with this banner exchange

ahah!,org sdg kusyuk belajar photoshop!

TUTORIAL: tulisan ala2 blue steel yang canggih

Pakcek Faiez Basiron Filed Under: Tags: , , , , , ,
Assalamualaikum dan salam satu Melesia dari pakcik..huhu..amboi2 korang, meriah dok update blog masing2 dgn entry2 new year korang..huhu..pakcik mewakili crew2 Soviart seni studio dengan ini mngucapkan selamat tahun baru 2011..smoga ape yg korang hajatkan tercapai dlm taun ni ok?

Next,Pakcik untuk harini nak ajarkan korang macam mn nak buat text yg nampak mcm steel kiut miut canggih manggih gituuu....mcm ni haa! huhu
lebih kurang camnilah hasil dia...huhu


edit post

INFO: Pakcik kini meluaskan tanah jajahan

Pakcek Faiez Basiron Filed Under: Tags: , , , , , , , , ,
huhuhu...helo helo helo! perh! tajok bajet cam pakcik ni francis light! huhu..padahal frank lampard pon x kenai pakcik..huhuu..anyway, sebenarnya pakcik nak buat iklan sikit..x byk tau..siiikkkkiiittttttt ja! huhu...

sbenarnya selain daripada pakcik dok giat buat tutorial kat korang, pakcik ada gak buat bisnes part time, besa laa..org bujang cari mkn..huhu..bisnes pe nih? dadah? haha..dadih pon pakcik jarang2 mkn..xkan la nak jual dadah..pakcik buat bisnes advertisement. Macammm, buat name card ke..inkjet banner ke...design kad kenduri kee..design banting ke...pape jela..asalkan melibatkan graphic..huhu..

baru2 ni pakcik didatangi oleh sepasang bakal mempelai yg nak tempah banting..ni hasil kerja pakcik untuk diorang..
Kenduri sebelah perempuan
Kenduri sebelah lelaki


edit post

INFO: ape tu TYPOGRAPHY?? donut ke?

Pakcek Faiez Basiron Filed Under: Tags: , , , , , , , , , , ,
huhu...salam satu Melesia dari pakcik..ok!! kali ni pakcik nak ajar or bgtaw korang ape itu TYPOGRAPHY??

yg pasti ianya bukan donut! bukan makanan..tp bila anda mula menceburi bidang design..typography adalah benda yg paling penting dlm design2 korang..klu salah guna...design korang boleh dianggap fail! haha..futlus! berambus kaw! haha...jom pakcik cerita skit....


edit post